top of page
Search
  • xarissophia

Αστυνομική Εξουσία και Μετανάστες

Updated: Dec 21, 2020



Αστυνομική εξουσία και μετανάστες. Ένα ζήτημα παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτό το διαχρονικό θέμα θα θίξουμε και εμείς, ως φοιτήτριες δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Η Σοφία Κωνσταντινίδη θα αναλύσει στατιστικά δεδομένα για την αστυνομική βία που δέχονται οι έγχρωμοι άνθρωποι στην Αμερική. Θα μας περιγράψει τι ισχύει και πώς διαμορφώνονται οι απόψεις σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία όπως και τον τρόπο με τον οποίο το κίνημα Black Lives Matter που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια επηρέασε την μαύρη κοινότητα.

Η Χάρις Βωβού θα εξηγήσει πώς ορίζεται η αστυνομική εξουσία στην Κύπρο, σύμφωνα με τον περί των δικαιωμάτων υπόπτων προσώπων, προσώπων που συλλαμβάνονται και προσώπων που τελούν υπό κράτηση νόμο, καθώς και τι ποσοστά αστυνομικής βίας δέχονται μετανάστες στην ευρωπαϊκή χώρα με την μεγαλύτερη άφιξη μεταναστών σε σχέση με τον πληθυσμό της.


Στόχος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για ένα θέμα που λόγω του σκοτεινού αριθμού καταγγελιών είναι δύσκολο να διερευνηθεί. Επίσης, να αναδείξουμε την παγκόσμια διάσταση του φαινομένου και να απαντήσουμε στο κεντρικό ερώτημα της έρευνας μας για το πώς εξελίσσεται η αστυνομική εξουσία στις ΗΠΑ και στην Κύπρο.


Ελπίζουμε ότι μέσα από την έρευνα μας θα δώσουμε "οξυγόνο", σε όσους τους πνίγει ο φόβος.


68 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page